Om Ulla Linton

Att se det väsentliga och hitta ett engagerande sätt att berätta – det är mitt sätt att arbeta.

Jag har många års erfarenhet av kultur- och samhällsjournalistik, som radioreporter, TV-producent och chef för en av Sveriges Radios lokala kanaler.

Som kanalchef inom radion och senare som kultur- och fritidschef i Kungälvs kommun har jag också stor erfarenhet av ledarskap, företagskommunikation och förändringsarbete.

Språket är mitt viktigaste verktyg. Konsten att intervjua har jag lärt och utvecklat i olika yrkesroller. Jag gillar att göra projektrapporter, verksamhetsplaner och årsberättelser till levande och lästa dokument.

Jag åtar mig att göra utvärderingar från olika affärs- och samhällsområden med krav på kvalificerad research och analys. Jag har viss erfarenhet av att presentera och recensera böcker och ser fram emot att göra det med nya uppdragsgivare.  

Som radio- och TV-journalist har jag arbetat mycket med intervjuer i större format. Jag gör gärna personporträtt. Jag har kommit i kontakt med internationella frågor i många olika sammanhang, mest som reporter. Under ett par kortare perioder arbetade jag som utrikeskorrespondent för Sveriges Radio, i London och i Wien, varifrån jag bland annat bevakade Bosnien och Albanien. Jag har också bott och arbetat i Kanada och studerat i Frankrike.  

Mina kunskaper i engelska och franska är mycket bra. Jag översätter också gärna text från franska till svenska.

Ulla Linton